Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortasının avantajları nelerdir? Tamamlayıcı sağlık hizmetleri işlemleri nasıl yapılır? sorularının detaylarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası düzenlemesi ile kurum tarafından kapsama alınmayan, kapsam dahiline alınmış olsa bile kısmen karşılanan sağlık harcamalarının oluşması durumunda veya kişilerin daha yüksek standartlarda sağlık hizmeti almayı talep etmeleri halinde sağlık hizmetlerinin rahat ve sürdürülebilir olması amaçlanmıştır. Ayrıca kuruma geri ödemelerdeki uygulama farklılıklarının kaldırılarak, yaşanan sıkıntıların çözümlenmesi tasarlanmıştır.

Bugüne kadar özel sağlık sigortası olanlar tedavi giderlerini ya sigorta şirketine ya da SGK’ya fatura edebiliyorlardı. Özel hastaneler de sağlık harcamalarının tamamını özel sigortalardan alıyorlardı. Bu getirilen yeni düzenleme ile SGK tarafından kapsama alınmayan bazı harcamalar destekleyici sağlık sigortası (tamamlayıcı sağlık sigortası) ile kapsama alınabilmektedir. Peki tamamlayıcı sağlık sigortası nedir, sigortalıya ne gibi avantajlar sağlar?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir sorusuna karşılık verilebilecek en kısa tanım, SGK’lı kişilerin sağlık hizmetlerinden daha kapsamlı ve uygun fiyatlarla yararlanabilmesi için oluşturulan bir sağlık sigortasıdır şeklinde olabilir. Sosyal Güvenlik Kurumunun karşılamadığı veya ücret limitlerini aşan tedavi giderleri, tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde en avantajlı şekilde giderilebiliyor. Bu açıdan devlet destekli bir sağlık sigortası olan tamamlayıcı sağlık sigortası, ayakta ve yatarak tedavi imkanları ile sağlık hizmetlerinden daha işlevsel bir şekilde yararlanmanıza olanak yaratıyor. Aynı zamanda uygun fiyatlarla ekonomik açıdan da bütçenize dost bir hizmet alabilmenizin önünü açıyor.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamındaki Hizmetler

Tamamlayıcı sağlık sigortası, yılda 9/10 kez (sigorta şirketine göre değişebilen)muayeneye gidebilmenizi sağlar. Ufak hastalıklar için rutin kontrollerde ya da daha ağır hastalık kontrolleri için rahatlıkla muayene olabilirsiniz. Devamında ücretsiz olarak tahlil ve laboratuvar hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Yatarak tedavi imkanlarında da ameliyat, oda-yemek, refakatçi, ilaç tedavisi, yoğun bakım ve doktor takibi gibi hastanede yatarak alabileceğiniz sağlık hizmetleri de oldukça geniştir. Tüm bu tedavi masrafları, sigorta kapsamındadır. Cebinizden para çıkmadan sigorta şirketiniz masrafları karşılar ve hastaneye yatmanız gereken bir hastalığınız ortaya çıkarsa hem bütçenizi hem sağlığınız güvence altına olur.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Avantajları

SGK’nın belirli kısmını ödediği ama buna rağmen tedavi harcamalarının sınırı geçen tutarları, sigorta tarafından ödenerek hem ekonomik açıdan bütçenize yardımcı oluyor hem de sağlık hizmeti alırken kendinizi sınırlandırma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının avantajlardan bir diğeri ise ciddi sağlık problemlerinde kendini gösteriyor. Daha uzun ve ciddi bir tedavi süreci ile karşı karşıya kaldığınızda konaklama ve benzeri olan uygulamalar da sigorta tarafından karşılanıyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası, sigorta şirketlerinin istediği prim ücretleri, sigorta yaptırmak isteyen kişilerin yaş grubu, sağlık durumu ve istediği güvencelerin limitlerine göre farklı şekillerde oluşturulma ve dilediğiniz gibi belirleme imkanını size sunuyor.